Sport

Komoly betegséggel küzd Venus Williams

Autoimmun betegsége miatt visszalépett az amerikai nyílt teniszbajnokságtól Venus Williams, akinek a pályafutása is veszélybe került.

A US Opent 2000-ben és 2001-ben is megnyerő, 31 éves sztár a német Sabine Lisicki ellen lépett volna pályára szerdán a második körben, ám egy órával a mérkőzés előtt közölte:

“Sjögren-szindrómát állapítottak meg nálam, ez egy autoimmun betegség, egy olyan elhúzódó állapot, amely befolyásolja az energiaháztartásomat, és fáradtságot, valamint ízületi fájdalmakat okoz” – nyilatkozta Venus Williams.

Két napja az idősebbik Williams nővér még nem kívánt nyilatkozni a diagnózisról, és arról beszélt, hogy húgával, Serenával együtt még sokáig teniszeznek majd.

A hét Grand Slam-trófeánál tartó exvilágelső – aki karrierje során 43 tornát nyert – idén alig játszott: csípősérülés miatt nem állt ki harmadik fordulós meccsére a januári Australian Openen, csak júniusban tért vissza, aztán Wimbledon óta nem lépett pályára. New Yorkban 6-4, 6-3-ra megnyerte hétfőn a nyitókörös meccsét az orosz Veszna Dolonc ellen, de a tőle megszokottnál lassabban mozgott, és rekedt volt a hangja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik