Sport

Hajdú a 7-12. helyért küzdhet az evezős vb-n

A könnyűsúlyú egypárban érdekelt Hajdú Zsuzsanna negyedik lett középdöntős futamában a bledi vb-n.

Hajdúnak az A-döntőhöz az első három között kellett volna célba érnie, mivel azonban a dobogóról lemaradt, így csak a B-fináléban – 7-12. helyek valamelyikre –  lesz érdekelt a magyar versenyző.

Lengyel Mónikának nem sikerült kvótát szereznie a jövő évi, londoni paralimpiára, mivel száma B-döntőjében ötödik lett, így összesítésben a 11. helyen zárt, s az első nyolc jutott indulási joghoz.

A magyarok közül egyedül a Simon Béla, Juhász Adrián kormányos nélküli kettesnek maradt esélye arra, hogy kvótát szerezzen a Bledben zajló evezős világbajnokságon, ez az egység pénteken száll vízre a középdöntőben, a legjobb 12 között, és már csak egy riválisát kell megelőznie ahhoz, hogy biztosítsa londoni repülőjegyét.

A jövő évi ötkarikás helyek legnagyobb része ezen a regattán kel el, a fennmaradó kvóták sorsáról regionális viadalok, majd legvégül a jövő májusi, luzerni kvalifikációs verseny dönt. A vb-n nem személyek, hanem egységek szereznek indulási jogot, a további viadalokon azonban már személyre szólóak lesznek a kvóták.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik