Sport

Új éllovas a hegyi befutó után

David Moncoutie nyerte a Vuelta a Espana országúti kerékpáros körverseny 11. szakaszát, míg az összetettben Bradley Wiggins vette át a vezetést.

Szerdán a Verín és Estación de Montana Manzaneda közötti 167 kilométeres szakasz várt a spanyol országúti kerékpáros körverseny mezőnyére, hegyi befutóval. Emellett a szakasz során egy második és két harmadik kategóriás hegyet is meg kellett mászniuk a kerekeseknek.

A rajt után sokan próbálkoztak a szökéssel, ennek pedig az eredménye is meglett: az etapot lezáró 19 kilométeres hegymenet megkezdésekor hat perces előnye volt egy 19 fős csoportnak a főmezőnnyel szemben. Az átlagban 5,9 százalékos emelkedőn aztán természetesen megbomlott az egység.

12 kilométerrel a vége előtt David Moncoutie “robbantott” a szökevényektől, senki sem tudta vele a lépést tartani, így végül a pontverseny szempontjából is fontos szakaszgyőzelmet aratott a francia kerekes. A második Benat Intxausti és a harmadik Luis-León Sánchez 1 perc 18 másodperces lemaradással futott be.

Az esélyesek között is nagy volt a küzdelem, végül az összetettben eddig vezető Christopher Froome csaknem fél perccel lemaradt riválisaitól, így elveszítette a piros trikót, amit holnaptól Bradley Wiggins viselhet.

Eredmények – Vuelta, 11. szakasz
1. David Moncoutie (francia, Cofidis) 4:38:00 óra
2. Benat Intxausti (spanyol, Movistar) 1:18 p hátrány
3. Luis-León Sánchez (spanyol, Rabobank) azonos idővel

Az összetettben:

1. Bradley Wiggins (brit, Sky) 42:50:41 ó
2. Christopher Froome (brit,  Sky) 7 mp h.
3. Vincenzo Nibali (olasz, Liquigas-Cannondale) 11 mp h.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik