Sport

Négy év után újra ob is lesz a Budapest Félmaraton

A vasárnap 26. alkalommal sorra kerülő Nike Budapest Nemzetközi Félmaraton futóverseny 2007 után először országos bajnokság is lesz.

A szervező Budapest Sportiroda (BSI) szerdai tájékoztatása szerint a Magyar Atlétikai Szövetséggel (MASZ) a héten megkötött szerződés után megemelték az időeredményekért járó bónuszdíj összegét: a férfiaknál, aki 1:02:21, nőknél pedig, aki 1:09:15 órán belüli eredménnyel ér célba az 1-1 millió forintot kap. Egyébként a viadal “alappénzdíjazása” nem változott: az első helyezettek 80-80 ezer forintban részesülnek.

A hagyományosan szeptember első vasárnapján sorra kerülő, 21,097 kilométeres viadalon ismét óriási mezőny indul majd, külföldről még soha nem neveztek ilyen sokan, mint most: 52 ország több mint 1500 futója.

A legidősebb férfi induló 83 éves lesz, s további hét 75 évesnél idősebb futó rajtol majd el vasárnap. A női mezőny “korelnöke” 76 éves lesz. A viadal legfiatalabbja egy 3 éves kisfiú lesz, aki a 3,5 km-es Ligetkörre vállalkozik. A félmaratoni nem csupán egyéniben, hanem párban és hármasban is teljesíthető.

A versenyen adománygyűjtésre és más jótékonysági akcióra is sor kerül. A résztvevők a mozgás- és látássérült fiatalok sportjáért tevékenykedő Suhanj! Alapítványt támogathatják adományaikkal.

Ajánlott videó