Sport

Böczögő és Hidvégi nyerte az első vb-válogatót

A nőknél Böczögő Dorina, a férfiaknál pedig Hidvégi Vid bizonyult a legjobbnak szerdán, a tornászok első vb-válogatóján.

A magyar női válogatott tagjai Tatán versenyeztek: Böczögő felemáskorláton adott elő új gyakorlatot, ugrásban még a kisebb pontértékűt hozta. Gerendán jól szerepelt Austin Sheppard is, talajon viszont nem indult. A válogatót a helyezési pontok alapján Böczögő nyerte, Sheppard és Divéky Luca előtt.

A második vb-válogató a szeptember 10-11-i országos bajnokság lesz. A két verseny eredménye alapján az első három automatikusan tagja az olimpiai kvalifikációs világbajnoki csapatnak, három tornászt a vezetőedző jelöl. A nőknél a szerenként elért helyezésekre kapnak pontokat a versenyzők, így alakul ki a végső sorrend.

A férfiak a budapesti Tornacsarnokban szerepeltek. Hidvégi Rácz Attila és Vlacsil Attila elől kaparintotta meg az első helyet. Kovács István vezetőedző szerint állóképességi és technikai hibák még akadtak, de azok kijavítására van még közel egy hónap. Az előzetes terveknek megfelelően a világbajnok Berki Krisztián a lólengés mellett további három szeren is elindult.

A vezetőedző úgy véli, legjobban nyújtógyakorlata sikerült, az ugráson és a gyűrűn azonban van mit javítani. Lólengésben hozta a formáját, de tökéletesíteni kell a gyakorlatot a világbajnokságig. A férfiaknál az egyéni összetettben és a szerenként elért helyezésekre is pontokat kapnak a versenyzők.

A két válogatóverseny eredménye alapján az első három tornász automatikusan tagja a vb-csapatnak, míg a másik négyet a vezetőedző jelöli ki.

Az első válogató után csütörtökön többen Világkupa-versenyre utaznak Gentbe: a nőknél Sheppard (ugrás, korlát, gerenda), Böczögő (ugrás, korlát, talaj) és Divéky (gerenda, talaj) szerepel a hétvégi, belgiumi viadalon, míg a férfiaknál Berki Krisztián (lólengés, gyűrű, ugrás, nyújtó), Rácz Attila (talaj, gyűrű, korlát, nyújtó) és Mihók Ádám (talaj, ló, ugrás, korlát) képviseli majd a magyar színeket.

Az olimpiai kvalifikációs vb-t október 8. és 16. között rendezik Tokióban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik