Sport

Világsztárok a Hopp-Parádén

A tegui atlétikai világbajnokság rúdugró ezüstérmese, a kubai Lázaro Borges és a korábbi kétszeres gálagyőztes amerikai Derek Miles lesz a szeptember 8-i rendezvény két sztárvendége.

A viadalt tavaly rendezték meg először a pesti Vigadó téren, s idén ugyanott lesz a VII. Hopp-Parádé is. A fő szám természetesen a férfi rúdugrás, de afféle felvezető számként férfi távolugrás is lesz..

„A távolugrást azért iktattuk a programba, mert végre ismét vannak magyar férfi távolugrók. Bánhidi Bence 787 centit ugrott a közelmúltban, Ecseki Dániel 783-at, ők mindketten 1989-es születésűek. Ezek nem világra szóló eredmények, de mégis… Skoumal Péter is elindul, szóval, a hazai távolugrók versenye lesz ez”, mondta Spiriev Attila sportigazgató.

A nagy szám persze a férfi rúdugrás lesz.

Lázaro Borgesszel már korábban megállapodtunk, de természetesen heves e-mail váltásba kezdtünk az ügynökével, amikor hétfőn ezüstérmes lett Teguban, 590 centivel, tizenöt centit javítva egyéni csúcsán, minden idők legizgalmasabb rúdugró-versenyében. Derek Miles nem remekelt a vb-n, 565 centit ugrott, de ő sokszoros amerikai bajnok, s kétszer győzött a Hopp-Parádén.”

Spiriev mindenkit hív a versenyre: „Csütörtök délután kettőkor kezdődik a parádé, a Vigadó téren, pár méterre a Duna-parttól és a 2-es villamostól – nem akármilyen élményben lesz részük azoknak, akik kilátogatnak.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik