Sport

Szerdán vb-válogatót rendeznek a tornászoknál

A nőknek Tatán, a férfiaknak a fővárosi Tornacsarokban rendezik szerdán az első válogatót az olimpiai kvalifikációs tornász vb-re.

Az október 8. és 16. között Tokióban megrendezésre kerülő tornász vb-re készülő Böczögő Dorina, Gombás Laura, Lónai Hajnalka, Divéky Luca, Redl Roxana, Tóth Renáta és Szabadffy Szilvia alkotta női válogatott Tatán edzőtáborozik, szombaton csatlakozott hozzájuk az eddig az Egyesült Államokban készült Sheppard Austin is, Nagy Orsolya pedig az Universiade után újra a csapattal edz.

Draskóczy Imre vezetőedző szerint a versenyzők jó formában várják az első vb-válogatót: Böczögő négy szeren szerepel majd, új felemáskorlát-gyakorlatot mutat be, ugrásán is változtatott, míg talajon is előrelépést mutat, hiszen egy hosszú sort épített a gyakorlatába. Gombás három szeren készül a régi gyakorlataival, talaj kivételével mindenhol bemutatkozik. Divéky szintén négyszerezik, és új ugrást mutat be, míg Sheppard is valamennyi szeren szerepel a versenyen.

A férfi válogatott tagjai szerdán 16 órától válogatóznak a Tornacsarnokban.

Mindkét nemnél két válogatót rendeznek, a két verseny eredménye alapján az első három automatikusan tagja lesz a vb-csapatnak. Három tornászt a vezetőedző jelöl, míg a tartalékot a két szelektáló viadal eredménye alapján jelölik ki.

Az első válogató után csütörtökön többen világkupaversenyre utaznak Gentbe: a nőknél Sheppard (ugrás, korlát, gerenda), Böczögő (ugrás, korlát, talaj) és Divéky (gerenda, talaj) szerepel a hétvégi, belgiumi viadalon, míg a férfiaknál Berki Krisztián (lólengés, gyűrű, ugrás, nyújtó), Rácz Attila (talaj, gyűrű, korlát, nyújtó) és Mihók Ádám (talaj, ló, ugrás, korlát) képviseli majd a magyar színeket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik