Sport

Farkas Györgyi a 24. lett hétpróbában

A magyar versenyző kiváló 800 méterrel zárta a hétpróbázók versenyét a tegui szabadtéri atlétikai világbajnokságon. Csernova az új bajnok.

Farkas Györgyi idei legjobbját, 2:14.33 percet futott a zárószámban, s az ezért kapott 902 ponttal 5784 pontot gyűjtve tudta le a két napot. A magyar atléta a 24. lett összesítésben.

“Az Universiadén megbetegedtem, a gyomrommal volt baj, ott nem is tudtam indulni – nyilatkozta Farkas a magyar szövetség MTI-nek küldött beszámolójában. – Az általános közérzetem már nem annyira rossz, de a betegség hatása akkor jött elő, amikor maximális teljesítményt kellett nyújtani, és főleg erőre volt szükség. Összességében gyengének éreztem magam, hiányzott belőlem a robbanékonyság is. Ennek ellenére örülök annak, hogy magasban és 800 méteren idei legjobbamat értem el, megközelítve az egyénimet.”

Ahogy az a 800 méter előtt szinte biztosra vehető volt, a brit Jennifer Ennis nem tudta megvédeni világbajnoki címét, mivel esélye sem volt 9 másodperccel legyőzni az orosz Tatyjana Csernovát, aki végül 6880 ponttal szerezte meg az aranyérmet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik