Sport

Pars vb-második, hat centire volt az arany

Pars Krisztián ezüstérmes lett a kalapácsvetők között a tegui atlétikai vb-n, a magyar dobó hat centivel maradt el a győztes japán Murofusitól.

Hat év után megszületett végre a várva várt magyar érem a tegui atlétikai világbajnokságon, Pars Krisztián második lett kalapácsvetésben.

Pars hat kísérlete alatt folyamatosan javult, kivéve az ötödik dobását. Negyedik dobása 79,97 méteres lett, ezzel feljött a második helyre a japán Koji Murofusi mögé. Pars ötödik kísérletére nem javított, az utolsó, hatodik körben viszont azzal a tudattal lépehetett a dobókörbe, hogy másodiknál rosszabb nem lehet.

Pars hatalmasat dobott, a kalapács Murofusi vezető dobása környékén ért földet. Néhány idegtépő pillanat múlva az eredményjelzőn felbukkant a 81,18 méter, idei legjobbja, ami hat centivel maradt el a japán győztes 81,24-es teljesítményétől.

Pars Krisztián az első pillanatokban nem repesett az örömtől, hiszen nagyon közel került a dobogó legtetejéhez, de a vb-ezüst előbb-utóbb az ő szemében is szépen fog csillogni.

Pars ugyanis a magyar atlétika ötödik vb-ezüstérmét szerezte meg, és egyben pályafutása legjobb eredményét érte el nagy világversenyen.

“Kodzsi jó barátom, de itt nagy ellenfél volt, és alaposan meglepett” – nyilatkozott a magyar atléta. “Három hónapja nem láttam őt dobni, és egyáltalán nem vártam, hogy 81 méter fölött teljesít. Örülök a győzelmének, de szomorú is vagyok amiatt, hogy nem sikerült megnyernem az aranyérmet.”

Pars Krisztián vb-ezüstöt érő dobása:

Eredmény – atlétikai világbajnokság, Tegu
Kalapácsvetés, férfiak:
1. Koji Murofusi (japán) 81.24 méter
2. Pars Krisztián 81.18 méter
3. Primoz Kozmus (szlovén) 79.39 méter

Ajánlott videó

Olvasói sztorik