Sport

Hetényivel állt élre a Jokerit

A magyar válogatott kapus hibátlan teljesítménnyel járult hozzá a finn csapat 3-0-ás győzelméhez a Brno ellen a Europen Trophy sorozatban.

A torna hivatalos honlapja szerint Hetényi Zoltán védte a Jokerit kapuját a vasárnapi mérkőzésen és már rögvest az első percben bravúrt mutatott be Jaroslav Svoboda löketénél. Honfitársunk a továbbiakban is rendkívül meggyőző volt a vasak közt, majd övéi a második harmadban Tomi Maki révén megszerezték a vezetést – ezt megelőzően a magyar kapus egy újabb szép védéssel tartotta a gólnélküli állást.

Az érdemi dolgok aztán a harmadik játékrészben dőltek el, előbb Teuvo Teräväinen, majd Alexander Ruutu mattolta Sasu Hovi kapust, bebiztosítva az északiak győzelmét. A torna honlapjának tudósítása szerint a záró felvonásban sem maradtunk „elképesztő” Hetényi bravúr nélkül, aki Roman Erat eszén járt túl, összteljesítményével pedig kiérdemelte a mezőny legjobbja címet, a finnországi lapok is egyöntetűen őt dicsérték a találkozó után.

A találkozó góljai:

A finn Jokerit ezzel csoportja élére állt, ugyanis hetedik meccséből már az ötödiket nyerte meg. Hetényi eddig két mérkőzésen védett, 94,92 százalékos hatékonysággal állta a lövések útját, 120 perc alatt pedig mindössze háromszor tudták mattolni.

A magyar hokisnak augusztus 31-ig szóló előszerződése van a klubnál, ezt követően döntenek a sorsáról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik