Sport

Kővágó nem dobhat az éremért

A világranglista-vezető Kővágó Zoltán, illetve Fazekas Róbert sem került be a diszkoszvetők fináléjéba a tegui atlétikai vb-n.

A gyengébbik magyar, Fazekas Róbert egyértelműen versenyzett: egyetlen dobása sem volt érvényes, így esélye sem nyílt arra, hogy döntőbe jusson.

A világ idei legnagyobb dobásának tulajdonosa, Kővágó Zoltán a három selejtezős dobása közül az elsőben 58.14 métert ért el, a másodikban pedig 62.16-ig jutott.

A döntős szint 65.50 méter volt, amit végl egyetlen versenyző sem tudott teljesíteni, így a legjobb 12 eredményt elérő dobó került a döntőbe.

Kővágónak a 62.16 nem lett volna elég a fináléhoz, de az éremért érkezett dobó az utolsó kísérletét elrontotta, így nagy meglepetésre nem lesz ott a szám döntőjében.

Kővágő 69.50 méterrel vezeti a világranglistát, a selejtező legjobb eredményét elérő lengyel Malachowski 65.48-ig jutott.

A hétpróbázó Farkas Györgyi két szám, a 100 gát és a maasugrás után a 24. heyen áll a női hétpróbázók között. A magyar atlétanő két hete, a sencseni Universiadén gyomorfertőzést kapott, betegségéből éppenhogy felépülve vállalta a vb-szereplést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik