Sport

Pars Krisztián döntős a vb-n

A dél-koreai atlétikai világbajnokságon induló két magyar férfi kalapácsvető közül egy jutott be a hétfői döntőbe.

Pars Krisztián 77,21 méteres első kísérletével 21 centiméterrel dobta túl a selejtező szintet. A magyar csapat éremesélyese az augusztus eleji, szekszárdi ob-n 80,63 méterre hajította a kalapácsot, ezzel harmadik az idei ranglistán.

“Elsőre szintet akartam dobni, ez sikerült, aminek örülök – mondta Pars. – Mivel edzeni itt nem lehetett, először dobtam ebből a körből, ami különben nagyon jó. Nem sok lehetőség volt most sem bent melegíteni, forogni sem engedtek, csak a két melegítő dobást. De elsőre megdobtam a 77 métert, ez a lényeg. Azt azért éreztem, hogy gyorsabban kellett volna a mozgást kezdenem, túl lazára sikerült. A döntőre jó tapasztalatokat adott a selejtező, most már van helyismeretem.”

A szintén szombathelyi Németh Kristóf a második csoportban lépett dobókörbe, második kísérlete volt a legjobb, 74,09 méter, de ez nem volt elegendő a legjobb 12 közé kerüléshez. A finálét hétfőn rendezik.

Ajánlott videó

Egy friss hazai felmérés szerint az embereknek csupán a 12 százaléka készít végrendeletet. Arról nincs adat, hogy a népesség hány százalékának vannak érdemi ismeretei az öröklés szabályairól. Sándor Zsuzsa most felhívja a figyelmet néhány gyakori tévedésre.