Sport

Kazi Tamás középdöntős 800-on

Kazi Tamás taktikus versenyzéssel továbbjutott 800 méteres előfutamok során.

Kazi Tamás első magyar résztvevőként példát mutatott abból, hogy milyen az a “bátor, okos versenyzés”, amit a szakvezetés a vb magyar fiataljaitól elvár.

A 800-as előfutamok közül Kazi az utolsó, hatodikban indult, elvileg mérsékelt továbbjutási eséllyel. Az idei eredmények alapján a mezőnyből a hatodik, az egyéni csúcsok tekintetében pedig ötödik volt.

Kazi rácáfolt a papírformára, és a lassú tempót kihasználva, a többiek között megbújva futott, majd az utolsó kanyarban nagy önbizalommal kívülről elfutott, és a kolubiai Rodríguez mögött másodikkként ért célba. Mivel futamonként az első három helyezés biztos továbbjutást ért, Kazi készülhet a vasárnapi középdöntőre.

“Úgy jöttem a mai versenyre, hogy az idei legjobbjukkal előttem levők közül kettőt le kell győzni”- mondta Kazi Tamás. “Nem gondolkodtam időeredményben, csak abban, hogy továbbjussak. Végig kontroll alatt tudtam tartani a versenyt, és bár 450 méternél azon agyaltam, hogy hol menjek el, hatszáznál vagy hétszáznál, végül is megvártam a célegyenest.

Ami jó húzásnak bizonyult, nem a kanyarban mentem bele az előzésekbe. Örülök a továbbjutásnak és annak is, hogy ez önbizalmat, s némi tekintélyt ad, mivel igen illusztris huszonnégyes társaságba kerültem. Az elődöntőre ugyanígy ráhangolom magam” – szólt a nyilatkozat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik