Sport

Feljöttek a magyarok maratonhajtásban

A franciaországi Contyban zajló kettesfogathajtó-vb-n a hétszeres vb-aranyérmes Lázár Vilmos a hetedik, míg a csapat a negyedik helyről várja a folytatást.

A második számban Nagy Tibor szerepelt a legjobban a magyarok közül, ő második lett, így elsősorban neki köszönhető, hogy a csapat az éremszerzés közelébe került. Nagy egyéniben a 21. helyről közvetlenül Lázár Vilmos mögé, a nyolcadik pozícióba jött fel.

Lázár – csakúgy, mint a díjhajtásban – ezúttal is tizedikként zárt, viszont összesítésben ezzel is megelőzte három riválisát. A csapat harmadik tagja, Selyben Zsolt két helyet lépett előre, jelenleg a 15., míg a csak egyéniben érdekelt Nyúl Zoltán 16.

“A lovaim nagyon jó állapotban voltak, ezért tudtam, csak tőlem függ, hogyan sikerül a verseny, de végig bíztam magamban. Ez az első vb-m, így volt bennem némi feszültség, de ahogy behajtottam egy akadályba, rögtön elmúlt ez az érzés. És a legjobb számom, az akadályhajtás még hátravan” – mondta Nagy Tibor.

“Nagyon bánt, hogy a maratonpálya hármas akadályában túlcsúsztam egy kapun. Ez csak az én hibám volt, így húsz másodpercet, s ezáltal öt pontot hagytam ott. Ezzel még egyéniben is lenne esélyem az éremre, így viszont nincs, továbbá a csapatnak szintén hiányzik ez az öt pont, de ott még meglehet az érem” – mondta a magyar szövetség elnökeként is tevékenykedő Lázár.

Összesítésben továbbra is a német Carola Diener vezet, a legjobb maratonhajtást produkáló holland Tom Engbers a második, míg a kiegyensúlyozottan szereplő francia Stephane Chouzenoux a harmadik.

A zárószámban, a vasárnapi akadályhajtásban minden verőhiba három hibapontot ér, ezt figyelembe véve Lázár két verőhibára van a dobogótól és négyre az aranyéremtől, de ahogy ő fogalmazott, túl sokan vannak előtte, hogy sikerüljön dobogóra állnia. Csapatban a magyar hármas egy verőhibára van a franciáktól, háromra a németektől és ötre a hollandoktól.

Állás a maratonhajtás után
egyéni:
1. Carola Diener (német) 123,84 hibapont
2. Tom Engbers (holland) 127,97
3. Stephane Chouzenoux (francia) 129,06
…7. Lázár Vilmos 135,00
8. Nagy Tibor 136,43
…15. Selyben Zsolt 141,14
16. Nyúl Zoltán 141,35
csapat:
1. Hollandia 255,6 hibapont
2. Németország 261,5
3. Franciaország 268,4
4. Magyarország 270,3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik