Sport

Szellő Imre újra lecsapott

Kilenc magyar ökölvívót lép szorítóba a 2. Papp László Emlékverseny szombati döntőjében a hajdúszoboszlói strandon.

Remekeltek a magyar válogatott keret tagjai a változatlanul tomboló kánikulában Európa legnagyobb nyitott strandfürdőjében.

Jól indult a délután, 52 kilóban Dobrádi Zsolt, a KSI rengeteget izmosodott kiválósága szemet gyönyörködtető bunyóval verte szlovák ellenfelét, míg eggyel feljebb a magyar házimeccset Kalucza Norbert biztosan nyerte a pécsi Lakatos Krisztián ellen.

Varga Miklós tartja előző napi kirobbanó formáját, a hajdúsámsoni Eb-bronzérmes talán a legmeggyőzőbben bokszoló magyar kerettag – mindez biztató a közelgő bakui vb előtt.

Sokszoros Eb- és vb-érmesünk, Káté Gyula nagyon megszórta a szlovák Ján Delinget, akinek a végére felrepedt az orra, és le is léptették. „Megcsináltam, amit Öcsi bácsi (Szántó Imre mesteredző – a szerk.) kért, cseles balhorgokkal indítottam, amelyeket jobbfelütés követett. Nem volt túl kemény ellenfél, élveztem a bunyót” – mondta a magyar válogatott csapatkapitánya.

Bacskai Balázs itt-ott tavalyi ön magát idézte a roppant erős kazah ellen. Az egész magyar szakvezetés egyetértett abban, hogy a Vasas Európa-bajnoka feljövőben van, edző-édesapja, Bacskai Imre is elégedett volt fiával, habár a harmadik menetben még ennél is többet várt tőle.

A magyar K.O.-király, a félnehézsúlyú Eb-bronzérmes Szellő Imre jobbegyenese ezúttal is lecsapott, a szenvedő fél a szerb Marko Nikolic volt, aki az első menetben ismerkedett meg a padlóval. Meglepetésre azonban összeszedte magát a kemény koponyájú szerb, olyannyira, hogy még viszonylag szorossá is tudta tenni az összecsapást, csak 4-1-es pontozással maradt alul. „Kár, hogy nem tudtam idő előtt befejezni a meccset, a közönség, úgy látszik, már mindig azt várja tőlem, hogy kiüssem az ellenfelemet” – mondta a vasöklű kecskeméti bunyós.

Mivel a 49 kilóban (Ungvári István) és a szupernehézsúlyban (Bouquet Bence és Bernáth István) rögtön a döntővel kezdenek, a szombati fináléban kilenc magyar ökölvívó érdekelt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik