Sport

Mészáros Anett bronzérmet nyert a cselgáncs-vb-n

A 70 kilogrammos súlycsoportban induló magyar versenyző harmadik lett a párizsi olimpiai kvalifikációs cselgáncs-vb pénteki versenynapján.

A Honvéd Európa-bajnoka – aki az előző három vb-n két ezüstöt és egy bronzot szerzett – a svájci Juliane Robra, a salvadori Veronica Mendoza, a luxemburgi Lynn Mossong, a japán Kunihara Joriko és a hazai közönség előtt szereplő Lucie Decosse után a szintén Európa-bajnok, kétszeres vb-harmadik szlovén Rasa Srakával csapott össze, akivel 2-2-re áll a különpárharcuk.

Az ötödik csata egy-egy intéssel indult, majd sokáig meddő tusakodás folyt, de fél perccel a vége előtt eldőlt a találkozó. A 24 éves magyar földhöz teremtette ellenfelét, az akcióra előbb a szlovénnak írtak jukót, majd vazaarit, aztán a döntés Mészáros neve mellé került, ám a bírók hamarosan visszaminősítették jukóra. Sraka lenn maradt a földön, a lábát fájlalta, és ugyan megpróbálkozott a folytatással, 17 másodperccel a mérkőzésidő lejárta előtt jelezte: feladja a küzdelmet.

“Ha négy évvel ezelőtt megkérdezik, hogy elégedett lennék-e a vb-ken két-két ezüsttel és bronzzal, azt mondtam volna, hogy örülnék neki. Ide viszont aranyért jöttem, ez a francia lány miatt nem sikerült, két év múlva megint megpróbálom. De persze beérem jövőre az olimpiai arannyal is! A mai nap egyébként sem volt egyszerű, sérülésből jöttem vissza, fejben sokkal jobb voltam, mint testileg. Úgy mondanám, hogy magamhoz képest elégedett vagyok” – nyilatkozta Mészáros Anett a bronzmeccs után.

Edzője, Toncs Péter is örömmel nyugtázta Mészáros bronzérmét: “Anett a tavalyi vb óta szinte folyamatosan sérült volt, három komoly sérülés jött egymás után, legutóbb a hamburgi edzőtáborban a könyökével lett gond. Szóval fizikailag nagyon nehéz volt a felkészülés, egy év alatt összesen négy versenyen volt, úgyhogy a magam részéről még egy ötödik hellyel is elégedett lettem volna. Ami Decosse-t illeti, mindenkinek megvan a mumusa, Anettnek úgy tűnik, hogy ő az, ráadásul fekszik is neki Anett stílusa.

Egy évünk van rá, hogy kitaláljunk valamit. Ez a bronzérem kétszáz pontot ér, ami megfelel egy Grand Prix-versenyen elért aranynak. Legutóbb az ötödik helyen állt a súlycsoportjában, a mostani pontokkal talán még előrébb lép.”

Mészáros sorozatban negyedik vb-jén állhat dobogóra, és a magyar cselgáncssport 15. bronzérmét szerezte. A keddi nyitónapon a 48 kg-os Csernoviczki Éva is harmadik lett, így a magyar küldöttség két medálnál tart Párizsban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik