Sport

Balzsay Ukrajnában ülne a WBA trónjára

Balzsay Károly péntek este a Boksz Világszövetség (WBA) nagyközépsúlyú világbajnoki címéért lép ringbe Donyeckben.

A 31 éves Balzsay Károly legutóbb tavaly novemberben lépett szorítóba, akkor a negyedik menetben kiütötte Misa Nikolicot.Eddigi pályafutása során 25 mérkőzést vívott, 23 győzelme mellett kétszer kikapott.

Balzsay 2009 augusztusában veszítette el a Boksz Világszervezetnél (WBO) őrzött nagyközépsúlyú világbajnoki övét, miután Budapesten technikai KO-val kikapott a német Robert Stieglitz-től. Ezt követően decemberben a szintén német Robert Gutknechttől szenvedett vereséget, s akkor úgy nyilatkozott, valószínűleg befejezi pályafutását. 2010 februárjában azonban bejelentette, hogy nem hagy fel a profi ökölvívással.

A profiboksz.hu beszámolói szerint a 27 éves, normál alapállású Sztaniszlav Kastanov amatőr pályafutása során nem rendelkezett kiemelkedő eredményekkel, 2003-ban állt be a profik táborába, s karrierje elején már találkozott egy magyar riválissal: 2004 júniusában Jaksi Krisztiánt győzte le. Eddig összesen 28 mérkőzésen lépett ringbe az ukrán, mérlege pedig makulátlan. Érdekesség, hogy edzője az a Freddie Roach, aki a világ legjobb ökölvívójának tartott fülöp-szigeteki Manny Pacquiaót is felkészíti a mérkőzésekre.

A két öklözőnek “közös múltja” is van Mantas Tarvydas személyében: az ukrán 2007-ben pontozással, Balzsay pedig 2008-ban kiütéssel győzte le a litván versenyzőt.

A találkozót a 400 millió dollárból épített donyecki Donbass Arénában rendezik meg. A címmérkőzések 17.30 órától kezdődnek, a főmérkőzés, a Sencsenko-Avendano WBA váltósúlyú világbajnoki meccs pedig –- amely előtt kerül sor Balzsay összecsapására – 21.45 órakor rajtol.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik