Sport

Berki már a gyakorlatait mutatja be

Egy héttel az első vb-válogató előtt keményen készül a magyar férfi tornász-válogatott az októberi tokiói olimpiai kvalifikációs világbajnokságra.

Kovács István vezetőedző helyzetét újabb két sérülés nehezíti. Tájékoztatása szerint két vb-csapat közeli sportoló is megsérült: Tálas Bence hüvelykujja kificamodott, aki korláton egy elemnél mellényúlt, felépülése várhatóan 2-3 hetet vesz igénybe. Szabó Nándor nekifutás közben szenvedett izomszakadást, így rá már bizonyosan nem számíthat a vb-n a mester.

A világbajnok Berki Krisztián már valamennyi szerén (lólengés, ugrás, nyújtó, gyűrű) megkezdte a gyakorlatok bemutatását, továbbá újra csatlakoztak a csapathoz a kínai Universiedén résztvevő sportolók is. Hídvégiéknek szerencsére az átállás nem okozott gondot.

“A nagy hőség ellenére is naponta kettőt edzünk, készülünk a jövő heti első szólításra. Persze mint mindenki, mi is nehezen viseljük a nagy meleget. Sajnos, van két sérültünk, remélem, nem ér el olyan sérüléshullám, mint amilyen tavaly volt” – mondta Kovács.

A vb első válogatóversenyére a férfiaknál augusztus 31-én, 16 órakor kerül sor a Tornacsarnokban, míg a második válogató a szeptember 10-i országos bajnokság. A vezetőedző tájékoztatása szerint az egyéni összetettben és a szerenként elért helyezésekre is pontokat kapnak a sportolók, így a két válogatóverseny eredménye alapján az első három tornász automatikusan tagja a vb-csapatnak, míg a másik négyet a vezetőedző jelöli ki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik