Sport

Spanyol hegyisiker a Vueltán

A spanyol Moreno győzött a Vuelta első hegyi szakaszán, összetettben a francia Chavanel vezet. A Tour sprintkirálya, a brit Cavendish feladta.

A spanyol kerékpáros körverseny 4. szakasza elég barátságtalan volt, a forróságban a mezőny 2000 méteres hegyek között hullámvasutazott. A Baza és Sierra Nevada közötti 172 km-es etap során két 2000 méteres csúcsot másztak meg a bringások, a második egyben a befutó is volt.

A Sierra Nevadához a hegyek között megritkult főmezőny néhány fáradó szökevény után érkezett, és az utolsó emelkedő kétharmadánál egybe is olvadt a két csoport.

A dán Sörensen és a spanyol Moreno megpróbálkozott egy támadással, sikerrel, a két bringás egymás között dönthette el a szakaszgyőzelmet, utóbbi volt a gyorsabb.

Daniel Moreno ezzel összetettben feljött a másdik helyre, az éllovast illető piros trikó a francia Sylvain Chavanelre került.

A szakaszt a francia körversenyen a legtöbb részsikert arató sprinter, Mark Cavendish nem fejezte be, a brit kerekes gyenge formája miatt visszalépett.

Vuelta a España, 4. szakasz (Baza-Sierra Nevada, 172 km)
A szakasz végeredménye:
1. Daniel Moreno (spanyol, Katyusa) 4:51:53 óra
2. Chris Sörensen (dán) 3 másodperc hátrány 
3. Daniel Martin (ír, Garmin) 11 másodperc hátrány
Összetettben:
1.  Sylvain Chavanel (francia, Quickstep) 13:19:09 óra
2.  Daniel Moreno (spanyol, Katyusa) 43 másodperc hátrány
3. Jakob Fuglsang (dán, Leopard) 49 másodperc hátrány

Ajánlott videó

Olvasói sztorik