Sport

Jól megy a doppingellenes kampány

Hatalmas érdeklődés mellett működtette doppingellenes, felvilágosító és információs sátrát a Magyar Antidopping Csoport az atlétikai ob-n.

Közel ezer érdeklődő töltötte ki azt a tesztlapot, melyből bárki megtudhatta, mennyire tájékozott a doppingellenes témakörben. A tesztek kitöltői értékes ajándékokat vehettek át a magyar szervezet munkatársaitól.

Hasonló információs központban várja a Magyar Antidopping Csoport az érdeklődőket az augusztus 23-án, Szombathelyen kezdődő kadet birkózó-világbajnokságon is.

A kampány lényege, hogy minél több nemzetközi és hazai sporteseményen legyen doppingellenes felvilágosítás, amelynek során a megelőzésről, a hatályos tiltólistáról és a doppingellenőrzés lényegéről adnak széles körű információt a csoport munkatársai.

A hazai doppingellenes felvilágosító munka megerősítésével a Magyar Antidopping Csoport csatlakozott a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) Play True Generation felvilágosító kampányához is.

„A WADA úgy véli, a doppingellenes küzdelemben az jelentheti a megoldást, ha erős felvilágosító programmal elősegítik a doppingellenes viselkedést, és minden ország kialakítja a saját doppingellenes kultúráját.”

Most itt az ideje elutasítani a doppingolást, és mindenféle tiltott teljesítményfokozás nélkül készülni a sporteseményekre. Aki részese akar lenni a kampánynak, nem kell mást tennie, mint ezt betartani, ismereteit bővíteni, és a mozgalom üzenetét terjeszteni ismerősei, barátai körében!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik