Sport

Csernoviczki dzsúdó-vb-bronza kölcsönruhában

A 48 kilósok között Csernoviczki Éva bronzérmes lett a párizsi  cselgáncs-világbajnokság nyitónapján a belga Charline Van Snick legyőzésével.

A háromszoros Eb-ezüstérmes Csernoviczki az örmény Gajane Artyanjan, a szenegáli Mame Seydi és a francia Laetetia Payet legyőzésével került be a negyeddöntőbe. Ott a brazil Sarah Menezestől gyors vereséget szenvedett, majd a kínai Vu Su-kennel találkozott a vigaszágon.

A kínai elleni meccs akciót nem, csak intéseket hozott: előbb kétszer a kínait figyelmeztették, aztán a magyar “egyenlített”, majd 1:24 perccel a vége előtt jött a kínai harmadik intése, így Csernoviczki vaza-arival nyert.

A harmadik helyért Csernoviczki az Eb-bronzérmes Charline Van Snickkel találkozott, akit megvert eddigi két összecsapásukon.

Bő másfél perc elteltével a 25 éves magyar hanyatt döntötte ellenfelét, a bírók összegyűltek tanácskozni, majd vaza-arit ítéltek. Két perccel később gyakorlatilag ugyanez ismétlődött meg: Csernoviczki ismét földhöz teremtette a belgát, a bírók ismét megvitatták az akciót, majd újabb vaza-ari mellett döntöttek, ez pedig már ippont egyben magyar győzelmet jelentett..

Csernoviczki Éva számos viszontagságról beszámolt az éremátadás után:

“Hajnalban fél négy körül felébredtem, ráálltam a mérlegre, és kicsit aggódtam, hogy nem lesz meg reggelre a súlyom, tizenöt deka plusz volt rajtam. Aztán a kék dzsúdóruhámmal akadtak problémák, azt mondták, hogy túl kemény, pedig ugyanolyan ruha, mint a többieké – mondta Csernoviczki az eredményhirdetés után.

A friss vb-harmadik a negyeddöntőben az új, de túl nagy kabát miatt gyors vereséget szenvedett. – Aztán szereztünk egy jobbat egy lengyel lánytól, abban már jól éreztem magam. Elmondhatatlanul örülök ennek a bronzéremnek.”

A háromszoros Európa-bajnok, háromszoros vb-bronzérmes Ungvári Miklós a legjobb 16 között az Eb-második azeri Tarlan Karimovval szállt szembe, akit megvert áprilisban az isztambuli Eb döntőjében.

A bíró két percen belül háromszor intette a magyart, aki ezzel vaza-aris hátrányba került. A hátralévő időben az ellenfél “ölte” a dzsúdót, végül őt hirdették ki győztesnek. Ungvári a találkozó után szintén a ruhájára panaszkodott, de nyilatkozni egyelőre nem kívánt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik