Sport

Bolt legendává válna a vébén

Saját meglátása szerint az elmúlt években megszokott teljesítménnyel kell előrukkolnia Usain Boltnak a szombaton kezdődő atlétikai világbajnokságon.

A jamaicai sprinter a 2008-as pekingi olimpián győzött 100-on, 200-on és a 4×100-as váltóval, majd a 2009-es, berlini világbajnokságon megismételte ezt a teljesítményt. Amennyiben a dél-koreai vb-n ismét megnyeri a két egyéni sprintszámot, az első atléta lesz, aki egymás után kétszer dupláz ezekben a számokban.

“Ha megfelelően rajtolok, senki sem győzhet le százon” – jelentette ki az immár egy hete Dél-Koreában hangolódó atléta, aki az idén még nem kápráztatta el a szurkolóit. A világcsúcstartónál ebben az évben öten is futottak jobbat, igaz, közülük a jamaicai Steve Mullings és az amerikai Mike Rodgers doppingvétség miatt nem indul, az ugyancsak amerikai Tyson Gay pedig csípősérülése miatt nem került be az utazó csapatba.

A 25 éves Usain Bolt elismerte, hogy nincs olyan formában, mint két éve, Berlinben volt, így – mint mondta – világcsúcsot nem érdemes tőle várni Teguban, sem a rövidebbik (9,58 mp), sem a hosszabbik távon (19,19 mp), ahol szintén övé minden idők legjobbja. Az idén Bolt 9,88-ig, illetve 19,86-ig jutott.

“Ha jövőre minden jól megy, nem leszek sérült, és úgy edzek, ahogy kell, megdönthetem majd a világcsúcsokat” – tette hozzá.

Ajánlott videó