Sport

Elmeszelték a budapesti atlétikai vb-pályázatot

Az állami inkább a nem olimpiai sportágak 2017-es Világjátékának megrendezését preferálja, így vissza kellett vonni az azévi atlétikai vb-pályázatot.

Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) elnöke elmondta, az állami és sportvezetőkkel folytatott tárgyalások után eldőlt, hogy az állam 2017-re vonatkozóan a nem olimpiai sportágak csúcseseményére, a Világjátékokra vonatkozó kandidálást támogatja, így nem lenne megfelelő állami garancia, illetve megfelelő létesítmény sem az atlétikai vb-re.

“A 2017-es Világjátékokra előbb adták be a magyar jelentkezést, mint mi a 2017-es atlétikai vb-re. Ezt tiszteletben tartjuk, tudomásul kell vennünk, hogy az államról több bőrt lehúzni nem lehet. Ezért döntöttünk úgy, hogy inkább visszalépünk. Reményeink szerint az állami támogatás a 2019-es szabadtéri vb kapcsán fog megvalósulni, arra az eseményre biztosan pályázunk” – tette hozzá Gyulai Miklós.

A MASZ tervezi, hogy a 2019-es szabadtéri vb-re – állami segítséggel – pályázik.

A 2017-es vb-re így London, Barcelona és Doha kandidál. A döntést várhatóan november 11-én hozza meg a Nemzetközi Atlétikai Szövetség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik