Sport

A nemzetközi szövetség elégedett Szegeddel

José Perurena López, a nemzetközi és Baráth Etele, a magyar szövetség elnöke egyformán teljes sikerként értékelte a kajak-kenu vb-t.

“Abszolút elégedett vagyok. A hétvégi döntők több mint 15 ezer néző előtt zajlottak és több mint 400 tudósító számolt be az eseményről, ami szintén rekord a sportág történetében” – mondta az ICF spanyol vezetője nemzetközi sajtótájékoztatón. “A televíziós közvetítések során technikai újdonságok debütáltak, így még élvezhetőbb volt a közvetítés.”

José Perurena López hozzátette, szintén újdonság volt a para kajak-kenusok vb-szereplése, ami azért különösen fontos, mert a sportág 2016-ban debütál a Rio de Janeiró-i paralimpián.

“Ez egy különleges vb volt. Egyrészt az olimpiai kvalifikáció, másrészt a rekordlétszámú induló miatt. A jövőben azonban megoldást kell találni arra, hogy a több mint 1000 versenyzőt és 3000 akkreditált személyt minél gördülékenyebben lehessen irányítani és kezelni” – mondta Perurena, aki külön köszönetet mondott azért, hogy a magyarok beugróként az eredetileg kijelölt franciaországi helyszín helyett egy év alatt ilyen világbajnokságot szerveztek. A sportvezető azt ígérte, az ICF péntekre véglegesíti a londoni indulási jogok elosztását.

Baráth Etele beszédében szintén kiemelte a közönséget. Elmondása szerint a vb alatt több mint 40 ezer szurkoló látogatott ki a Maty-érre. Úgy vélte, a nézők “hihetetlen sportszerűek voltak”, ugyanis nemcsak a magyar sportolókat buzdították, hanem minden egyes versenyzőt kitörő lelkesedéssel és tapssal köszöntöttek. Érdekességként megemlítette, hogy a nagy melegben szombat reggelig 86 ezer palack ásványvíz fogyott el a büfékben.

“A magyar csapat a felkészülés során jobbat mutatott, mint amit végül elért, különösen a 200 méteres számokban. Azonban a válogatott egy része rendkívül fiatal, s ez nagyon ígéretes a jövőre nézve” – értékelte a magyarok szereplését az MTI kérésére az MKKSZ elnöke.

Baráth Etele megemlítette: a sportág szempontjából nagy pozitívum, hogy a korábbiakhoz képest rengeteg ország szerzett aranyérmet (15) és ért el dobogós helyezést (25), illetve harcolt ki döntős szereplést.

“Köszönjük a lehetőséget az ICF-nek, hogy megrendezhettük ezt a vb-t” – zárta mondandóját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik