Sport

Eredményes szombat az Universiadén

A 110 gátas Baji Balázs és a súlylökő Márton Anita révén egy 6. és egy 7. hely a szombati magyar mérleg a kínai Sencsenben zajló Universiadén.

A napot a kosarasok nyitották a 18 ezres nagycsarnokban, akik végre megszerezték első győzelmüket. Miután az első dobások jól sikerültek,fokozatosan elhúztak az új-zélandiak ellen. Végül mindenki pályára került, mindenki dobott pontot, a vége 90-56 lett, így a 17-20. helyért küzdhet tovább a válogatott.

A 110 gát elődöntőjében Baji Balázs úgy lett második a futamában és negyedik összesítésben (13.64 mp), hogy az első hat gátat lerúgta. “Van még ebben a futásban” – reménykedett Szalma László csapatvezető, ám a fináléban nem tudta megismételni teljesítményét az ifjú gátas, és végül hatodik lett (13.71).

A súlylökő Márton Anitát egyéni rekordja alapján a dobogó közelébe várták. Két kör után még harmadik volt, az utolsó sorozat után a hetedik helyre csúszott vissza (17,01 m).

A nap zárásaként a vízilabdázók szálltak vízben a franciák ellen, Székely Bulcsú gárdája kemény csatában kerekedett felül a gallokon (12-10).

Az Universiade egyik legnagyobb meglepetéseként a férfi kosártornán a litván válogatott elképesztő produkciót nyújtva, óriási csatában legyőzte (76-74) a negyeddöntőben az amerikaiakat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik