Sport

Pulai szurkol, szánkózik és indul a veterán vb-n

A női csapattól három-négy aranyérmet vár a szegedi kajak-kenu vb-n az olimpiai bajnok kenus, aki négy számban is indul majd a veteránok közt.

“Természetesen a családommal ott leszek a szegedi pályán és a VIP-lelátóról nézem majd a versenyeket. Szurkolok a csapatnak, különösen a kenu párosban induló Nagy, Széles párosnak, akik hátszél esetén akár nyerhetnek is.

Abban biztos vagyok, hogy a lányok jók lesznek kajakban, tőlük három-négy aranyérem is elképzelhető” – mondta Pulai Imre, aki hozzátette: ez már olimpiai kvalifikációs világbajnokság, így mindenki ízelítőt kaphat a jövő évi játékok erőviszonyairól is.

A szegedi vb után veterán világbajnokságot rendeznek 200 és 2000 méteres távokon. “A rövidebbik távon egyesben és párosban, a hosszabb távon pedig párosban és négyesben is indulok. Bár évente rendezik meg a veterán vb-t, így is hatalmas mezőny gyűlik össze, a kenu párosoknál például rendre 30-35 induló van.

Az egykori klasszisok pedig csak akkor jönnek el, ha tényleg felkészültek egy versenyre, így hiába vagyunk már idősebbek, hatalmas csatákat vívunk egymás ellen. Több régi rivális üzent már most is, hogy reszkessek, mert nagy formában érkeznek Szegedre. Már alig várom őket…” – nyilatkozott a sydneyi olimpián Novák Ferenccel párosban első Pulai, aki szánkóban szeretne kijutni a téli játékokra.

“Eddig egy litván gyártmányú szánkóval versenyeztem, amely 120 km/óra felett már sokszor beremegett. Szinte teljesen üvegszálas anyagból készült,  merev volt, egyes pályákon igencsak pattogott. A mostani szánkó osztrák termék, amely speciális alumíniumból és bizonyos helyeken üvegszálból készül, így akár tizedmásodperceket is gyorsulhatok vele. Az új szánkó talpának dőlésszöge is más (most 20,5 fok lett a korábbi 24,5 helyett), ami szintén a sebesség növelését teszi lehetővé. Már alig várom, hogy végre nálam legyen az új sporteszköz” – mondta Pulai Imre, az egykori kenukirály.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik