Sport

Tarics Sándor a legidősebb olimpiai bajnok

Immár Tarics Sándor, az 1936-os berlini nyári játékokon aranyérmes magyar vízilabda-válogatott játékosa a legidősebb olimpiai bajnok.

Az eddigi doyen, az 1932-ben győztes olasz kerékpáros Attilio Pavesi közelmúltbeli haláláról Paolo Marabini, a La Gazzetta dello Sport című tekintélyes olasz sportnapilap szerkesztője számolt be az Olimpiai Bajnokok Klubjának küldött üzenetében.

A hír hitelesítését – mely szerint most már Tarics a legidősebb ötkarikás bajnok – a Nemzetközi Olimpiai Bizottság Tudományos Központja elhárította, amint azt Patricia Eckert koordinátor válaszában írta, a NOB ilyen vonatkozásban nem rendelkezik pontos adatokkal – tájékoztatta az MTI-t szerdán az Olimpiai Bajnokok Klubja. David Wallechinsky, a világ leghíresebb olimpiai statisztikusa azonban megerősítette a tényt.

Ezek szerint Tarics Sándor, a San Francisco közelében, Belvederében letelepedett berlini aranyérmes, a földrengésbiztos épületek tervezésével világhírt szerzett mérnök, aki szeptember 23-án tölti be 98. életévét a világ jelenlegi legidősebb élő olimpiai bajnoka.

Tarics Sándor sporteredményei
Olimpiai bajnok: 1936
Háromszoros főiskolai bajnok: 1933, 1935, 1937

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik