Sport

Magyar siker a terepkerékpáros viadal első napján

Blazsó Márton nyerte a Trans Hungária Maraton terepkerékpáros verseny első, szerdai szakaszát.

A legjobbak a legoptimistább szervezői kalkulációkhoz képest csaknem 30 perccel jobb időt tekertek a Nagymaros és Hollókő közötti 98 kilométeres etapon, így a győztes kevesebb mint négy és fél óra alatt teljesítette a távot.

Az első nap 2200 méteres szintkülönbséget kellett leküzdeniük a versenyzőknek a nógrádi hegyek között. A 153 induló teljesítményét a nagy meleg is nehezítette, a 30 fokos hőségben közel 1000 liter víz fogyott el az útvonal öt pontján felállított frissítőállomásokon.

A Trans Hungária Maraton útvonala 50 települést, 32 vízfolyást, 10 termálforrást és négy nemzeti parkot érint. A szervezők azt remélik, hogy az észak-magyarországi tájakra később még visszatérnek majd a résztvevők, akiknek a csaknem 400 km megtétele során összesen hatféle talajtípuson kell bringázniuk, s 7400 méter szintkülönbséget kell legyőzniük.

A mezőnyben szlovák, osztrák és román versenyzők is vannak. Az eredményeket egyéniben, párosban és csapatban rögzítik, és az összetett verseny mellett napi győzteseket is hirdetnek.

Eredmények – Trans Hungária Maraton
1. szakasz, Nagymaros-Hollókő, 98 km:
1. Blazsó Márton (Bike Team Szeged) 4:28:37 óra  
2. Búr Zsolt (Bringabanda) 4:30:22  óra
3. Szécsi Tamás (Bringabanda) 4:42:02 óra

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik