Sport

Újabb NBA-s kosarasok Európában

A szlovén Olimpija Ljubljanához igazolt Danny Green, a San Antonio Spurs kosarasa, míg Ty Lawson, a Denver Nuggets játékosa a litván Zalgiris Kaunashoz szerződött.

Danny Green, az észak-amerikai ligában (NBA) szereplő San Antonio Spurs kosarasa a szlovén bajnok Olimpija Ljubljanához igazolt, de azt nem tudni, hogy ha a közeljövőben véget ér a bérvita – és az annak következtében életbe lépett úgynevezett kizárás -, akkor a 24 éves bedobó visszatér-e a texasi klubhoz.

Az elmúlt szezonban nyolc meccsen 5,1 pontos átlagot elért játékos a ljubljanaiak második amerikai légiósa, korábban a Greennel egy egyetemen játszott Deon Thompsont igazolták le.

Ty Lawson, a Denver Nuggets irányítója közben a litván Zalgiris Kaunashoz igazolt: a 2011/12-es idényre szóló szerződés záradéka szerint a bérvita közeli megoldása esetén a szélvészgyors irányító visszatér a coloradói klubhoz. Az elmúlt szezonban 11,7 pontos átlagot elért játékos a Kaunas második amerikai légiósa, korábban az ex-denveri, legutóbb a Toronto Raptorsnál játszott Sonny Weemset szerezte meg.

Június 30-án lejárt az NBA működését szabályozó kollektív szerződés, amellyel érvénybe lépett az úgynevezett lockout. Ez azt jelenti, hogy a klubtulajdonosok kizárták a ligából a játékosokat – akik még az edzőterembe se mehetnek be -, ezzel pedig komoly veszélybe került a következő szezon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik