Sport

Ötödik a férfi kardcsapat az Universiadén

Az 5. helyen zárt a Gáll Csaba, Hamar Balázs, Gémesi Csanád alkotta kardcsapat a kínai Sencsenben zajló Universiadén.

A magyar küldöttség keddi beszámolója szerint a gárda a negyeddöntőben a dél-koreaiaktól szenvedett szoros összecsapáson vereséget, ugyanakkor a helyosztókon kétszer is győzött, így ötödik lett.

A férfi súlyemelők viadalán magyar részről a 2008-as pekingi olimpián súlyos sérülést szenvedett, de azóta már teljesen felépült Baranyai János szerepelt, s a beszámoló szerint szép versenyzéssel, hat érvényes kísérlettel zárt a hetedik pozícióban, egyetlen kilóval lemaradva a hatodik helyezettől.

Az éremesélyesek között számon tartott Hídvégi Vid a lólengés döntőjében gyakorlata harmadánál megbillent, leesett a szerről, így “csak” nyolcadikként zárt, hasonlóan a gyűrűn finalista Vlacsil Attilához.

Az íjászok versenyében Szedlár János volt érdekelt, de nem sikerült a legjobb nyolc közé jutnia.

Az atléták bemutatkozása viszont jól sikerült, Deák Nagy Marcell 400-on, Kaptur Éva 100 méteren jutott tovább, a dzsúdósoknak és az úszóknak ugyanakkor nem sikerült bejutniuk az esti döntőkbe.

A kínai városban zajló Universiade augusztus 23-ig tart, s 24 sportágban összesen több mint 7000 versenyző küzd. A magyar csapat 103 fős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik