Sport

Elözönlötték a kajak-kenusok Szegedet

Hétfőn érkezett meg a versenyzők legnagyobb csoportja a szerdán kezdődő szegedi kajak-kenu világbajnokságra, amelyet látványos gálával nyitnak majd meg.

A szegedi önkormányzat tájékoztatása szerint a szervezőknek komoly logisztikai feladatot jelentett, hogy biztosítsák a vb kapcsán a világ minden tájáról a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre érkezett több mint 450 ember eljutását Szegedre. Éppen ezért saját, vb-színekben pompázó információs pultnál fogadják a Budapesten landoló sportembereket, és ültetik fel őket a Szegedre induló buszokra.

A közlemény szerint eközben a technikai személyzet is megfeszített tempóban dolgozik azért, hogy a nézők már szerdától zavartalanul szurkolhassanak a Maty-éren. Jelenleg a tribünnel szembeni osztószigeten épül a 64 négyzetméteres kivetítő, melyhez több tonna alkatrészt úsztatott be a partról a Magyar Honvédség szentesi műszaki alakulata. A katonák szerint ennél is nagyobb bravúr volt, amikor az általuk épített pontonhídon átgurult a közel 50 tonnás daruskocsi, amely a helyére tette a pókkamerát tartó – szintén több tonnás – oszlopokat.

Megadják a módját a megnyitónak, csókcsata is lesz
Látványos gálaműsorral nyitják meg szerdán este hivatalosan a 39. kajak-kenu világbajnokságot a szegedi Dóm téren – árulta el Toronykőy Attila, az est rendezője.
A produkciót Michael Jackson Thrillere nyitja, amelyre a kajak-kenu gála tánckara lép színpadra.
A rangos sporteseményhez illően a verseny sem hiányozhat a gáláról: Oberfrank Péter és Balogh József zongoraművészek Liszt II. Magyar rapszódiáját adják elő a hagyományos komolyzenei koncertekétől egy kicsit eltérő formában.
A műsor egyik különlegessége lesz a Rippel-fivérek szereplése, akik extrém akrobatikus bemutatóval készülnek a gálára, hogy méltóképpen ünnepeljék és vezessék fel az olimpiai kvalifikációs versenyt. Utánuk Szilágyi Annamária vezetésével dívák lépnek a színpadra a Lady Marmalade című slágerre. Wiedemann Bernadett a Csók áriát adja elő a Sámson és Delila című operából, miközben a színpadon csaknem félszáz pár csókolózik majd.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik