Sport

Áll a bál a montenegrói vízilabdázóknál

A kudarcnak számító sanghaji szereplés után lemondott Petar Porobic, a montenegró vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

A Kemény Dénes vezette magyar gárda épp Montenegró ellen kezdte meg a szereplését a vizes világbajnokság vízilabdatornáján, a mieink nagy csatában bizonyultak jobbnak egy góllal. Petar Porobic legénysége végül csak a hetedik helyért meccselhetett, a németek 8-5-ös legyőzésével ez össze is jött – a szakember azonban távozott a blama után.

A 2008-as Európa-bajnok csapat élére most egy olyan kapitányt keresnek, aki a hollandiai, rendhagyó módon januárban megrendezésre kerülő 2012-es Eb-n ismét győzelemre vezetheti a csapatot.

Montenegrói lapértesülések szerint már meg is van Porobic utódja. A Primorac Kotorral 2009-ben Euroliga győztes Ranko Perovic vezetheti a férfi együttest az Eindhoveni kontinensviadalon és a nyári olimpiai játékokon is – ehhez viszont a gárdának ki kell még harcolnia a részvételt.

Perovic jelenleg az olasz első osztályú Rari Nantes Camogli csapatának vezetőedzője, de a Montenegrói Szövetség szerint a két vezetőedzői poszt könnyedén összeegyeztethető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik