Sport

Alkalmatlan, pénzéhes sportvezetők

Sidi Péter sürgeti, hogy a sportlövők szövetsége újuljon meg, és olyanok vezessék, akik saját területükön ugyanolyan elhivatottak, mint a sportolóik.

“A Komárom Olympia SE-t azért alapítottuk, hogy a londoni olimpiára a lehető legtöbb kvótát szerezzük meg” – mondta Sidi Péter Komáromban, ahol Molnár Attila polgármester fogadta a belgrádi Európa-bajnokságon egy arany- és két ezüstérmet nyert versenyzőt.

Sidi Péter köszönte Komáromnak az erkölcsi és anyagi támogatást, de jelezte, a klub mellett marketingcsoport is dolgozik, az összefogással komoly reklámértéket képvisel a sportját elitjét jelentő öt lövész.

Sidi újra keményen kritizálta a Magyar Sportlövők Szövetségét a szakmai munka hiányosságai miatt, mert többek között kimaradtak a téli edzőtáborok, és már nem volt elég idő megfelelő színvonalon felkészülni a tavaszi versenyekre.

Interjú Sidivel az Eb után:

A kisöbű sportpuskában tavaly világbajnoki címet szerzett sportoló úgy vélte, jól tette, hogy tavasszal megalakította a Komárom Olympia SE-t, hiszen a sportlövők elitjét összefogó öttagú egyesületből hárman – Bognár Richárd, Csonka Zsófia és Sidi Péter – már kvótások, Igaly Diána és Gerebics Roland is elérhet olimpiai kvalifikációs helyezést.

Sidi Péter szerint a Magyar Sportlövők Szövetsége elnöke, Krzyzewsky Miklós 12 éve panaszkodik munka helyett.  “Ha ennyi energiát fektetett volna másba, azzal már világszínvonalú eredményeket lehetett volna elérni a marketing terén is” – mondta Sidi Péter, aki szerint a sportvezetők egy része megélhetési vezető, és annyi pénzt présel ki az állásából, amennyit csak tud. “Aki ezen változtatni akar, azt pedig megpróbálják eltaposni” – tette hozzá.

“Elvárjuk a vezetőinktől azt a munkát, amelyet mi is megcsinálunk a lőállásban. Ha a vezetők nem végeznek világszínvonalú munkát, akkor miért várják el a sportolóktól, hogy világszínvonalon teljesítsenek?” – érvelt keményen a 2009-ben a világ legjobb sportlövőjének választott Sidi.

Sidi Péter szerezte az első londoni magyar kvótát:

A sportága szövetségének elnökével már évek óta ellentétben lévő Sidi korábban azzal vádolta meg Krzyzewsky Miklóst, hogy a szövetség pénzén nyaralt, önhatalmúlag utazott ki egy pekingi viadalra, illetve hogy erre az évre nem is készült szakmai program.

Sidi nem bizonyította az állításait, az ezeket “gyalázatos hazugságnak” tituláló elnök pedig a saját szavait nem támasztotta alá. Sidivel szemben fegyelmi szankciókat ígértek be, amiből nem lett semmi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik