Sport

Csaknem lerángatták a pályáról Roberto Carlost

A Szpartak Moszkva-Anzsi Mahacskala orosz élvonalbeli labdarúgó-mérkőzésen furcsa cselekedetre szánta el magát a hazaiak edzője.

A mérkőzésen gól nélküli állásnál a brazil Roberto Carlos készült elvégezni egy szabadrúgást közel a partvonalhoz, a hazaiak technikai zónája előtt, ahol épp Valeri Karpin vezetőedző ácsorgott utasításokat adva játékosainak. A 37 éves veterán futballista üdvözlő szándékkal kezet nyújtva közeledett egykori játszótársa felé (mindketten hosszú időt töltöttek a spanyol első vonalban, míg az „orosz cárnak” becézett Karpin a Real Sociedadban és a Celta Vigóban vált legendává, addig a dél-amerikai a Real Madrid egyik ékköve volt a „galaktikus” érában).

A baráti gesztust egy kis mókás tett követte: a fővárosiak edzőjének mozdulata talán arra utalt, hogy legszívesebben lecserélné a „dinamitlábú” klasszist, ezzel is több esélyt adva csapatának a győzelemre. Végül nem jött össze a terve, de úgy tűnik, nem is volt rá szükség, hiszen a Szpartak egy sima 3-0-val átgázolt Dzsudzsák Balázs csapatán.

Íme Karpin furcsa tette:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik