Sport

Bredában lesz a négyesfogathajtó Eb, megvan a magyar csapat

Kijelölték a korábban Magyarországra tervezett, végül a hollandiai Bredában, szepteberben megrendezendő négyesfogathajtó Eb magyar indulóit.

Fintha Gábor szövetségi kapitány a hatszoros világbajnok Lázár Zoltánt, a 2004-ben csapat-világbajnok Dobrovitz Józsefet és ifj. Dobrovitz Józsefet indítja a kontinensviadalon.

A magyar hármas ugyanebben az összeállításban szerepelt júliusban a négyesfogathajtók leghíresebb és legrangosabb versenyén a németországi Aachenben, ahol negyedik lett. Fintha ezúttal csapatban és egyéniben is érmet remél, utóbbiban elsősorban Lázártól.

Fogathajtásban 1971 és 1981 között hat Eb-t rendeztek, az utolsón Bárdos György és a magyar csapat győzött, így idén – a magyarok kezdeményezésére – újra életre hívott eseményen címvédőként indulnak Lázárék.

Eredetileg Budapest lett volna a helyszín, de a magyar szövetség végül visszalépett a rendezéstől, így Bredában kerül sor szeptember 1. és 4. között az Eb-re. A kontinensviadalok történetében eddig kiosztott 12 aranyéremből tizet magyarok nyertek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik