Sport

Holnap elrajtol a sport24 Velencei Tóúszás

Vadregényes vízi kalandra invitálja a sport24 az úszni vágyókat.

Augusztus 13-án rendezi a Budapest Sportiroda-BSI a 2. Sport24 Velencei Tóúszást. Az ország második legnagyobb tavában két távot lehet teljesíteni. A nádasok és kis szigetek között kanyargó 1500 méteres távot azoknak ajánljuk, akik csak kedvtelésből szoktak természetes vízben úszni. A gyakorlottabbakat a 3000 méteres táv várja. Az útvonal végig biztosított, csónakok és vitorlások horgonyoznak az úszók mellett 30-50 méterenként.

Az esemény 9 órás rajtjánál sztárvendégek, sztárúszók is lesznek. A Brit Nagykövetség munkatársai Tóth Tamás Európa-bajnok és Európa-csúcstartó és Tarjányi Judit Európa-bajnoki ezüstérmes paraúszónkkal együtt teljesítik a távot. Jelenlétükkel, úszásukkal szeretnék népszerüsíteni a 2012-es Londoni Paralimpiai Játékokat.

Velük úsznak a Vízipók Integrált Egyesület értelmi fogyatékos úszóit. „Ezeknek a gyerekeknek a víz közege, a felhajtóerő a szabadságot jelenti” – mondja Mattesz Csilla, az egyesület elnöke, aki maga is úszóedző. „Ők hosszú évek alatt tanulnak meg úszni, és amikor sikerül, megváltozik az életük is tőle. A sport rendszert visz a hétköznapjaikba, kitartásra neveli őket, segíti a fejlődésüket a tanulásban, az életben. Számunkra nagy eredmény, hogy nyílt vízben úszhatunk – ez olyan önbizalmat ad ezeknek a gyerekeknek, hogy hetekig ebből élnek majd!”

Nem mellesleg a 2. Sport24 Velencei Tóúszásnak otthont adó gárdonyi Sport Beach az ország első öko szemléletű strandja. Itt szelektíven gyűjtik a hulladékot, megújuló energiával állítják elő a zuhanyzáshoz szükséges meleg vizet, lebomló tisztítószereket alkalmaznak. Az eseményen a nézők a vízből is drukkolhatnak, egy füstmentes szigeten (dohányzásmentes terület) a gyermekeknek természetes anyagokból készült játszóteret hoztak létre, és a strand mellett 18 szárazföldi és vízi sportpálya várja a szurkolókat és a résztvevőket.

Rajt: 9-14 óráig folyamatosan
Nevezés: a helysznen, vagy előzetesen itt: www.bsi.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik