Sport

Sikeres edzőtábort zártak a női tornászok

A magyar női tornászválogatott az Egyesült Államokban készült, a vezetőedző szerint eddig ilyen jól még nem sikerült edzőtábor.

Draskóczy Imre vezetőedző elmondása szerint a Böczögő Dorina, Gombás Laura, Lónai Hajnalka, Divéky Luca, Redl Roxana és Austin Sheppard alkotta csapat rendkívül jól érezte magát Dallas külvárosában, Planóban, ahol két héten keresztül naponta két tréningre került sor, továbbá helyszíni programokat is szerveztek a magyar válogatott számára.

A szakvezető szerint két komoly szakmai nyereséggel is zárult az edzőtábor. Egyrészt a csapat teljesen befogadta a már magyar színekben versenyző, amerikai Austin Sheppardot, és teljesen összekovácsolódott az együttes, így Sheppard is sokkal inkább magáénak érzi a magyar címert. Másrészt kialakult egyfajta egészséges rivalizálás Böczögő és Sheppard között, ez pedig azt jelenti, hogy a két versenyző mind a négy szeren erőteljesen húzza egymást, jobb teljesítményre sarkallva a másikat.

A csapat Tóth Renátával és Szabadffy Szilviával kiegészülve hétfőtől Tatán készül, egészen augusztus 31-ig, az első férfi és női vb-válogatóig. Austin Sheppard augusztus 27-én csatlakozik a gárdához, addig Amerikában edz.

“Szenzációs edzőtábort zártunk, ilyen jól még soha nem sikerült. Nagyon büszke vagyok a lányokra, hiszen a kiváló teljesítmények mellett teljesen egységessé vált a csapat. Austin megtalálta helyét az együttesben, és a csapat is teljesen elfogadta. Rendkívül jó volt a hangulat, Austint a lányok magyarul tanították, igaz, nagymamája magyar, míg ő a többieket angolra. Az pedig kifejezetten nagy nyereség, hogy Dorinával húzni tudják egymás teljesítményét” – fogalmazott Draskóczy Imre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik