Sport

Sebestyén nagyon lemaradt Brnóban

A magyar motoros 34. lett a gyorsaságimotoros-világbajnokság Cseh Nagydíjának pénteki második szabadedzésén.

A 125 kcm-ben érdekelt KTM-es magyar pilóta délelőtt még a leggyengébb időt teljesítette a 35 induló közül (igaz, már a második körében kicsúszott a kavicságyra, így kevés kört tudott megtenni), a délutáni gyakorláson pedig egy pozíciót sikerült javítania.

Sebestyén Péter ezúttal 2:16.469 perc alatt futott egy kört, míg a második szabadedzés legjobbja a német Sandro Cortese (Aprilia) lett 2:08.762-vel.

„Németország után elég nagy lendülettel érkeztünk ide, de ez csak a reggeli esésig tartott. Sok mindent ki szerettünk volna próbálni, csak sajnos így nem jutott rá idõ, hogy kiesett egy edzés. Annak ellenére, hogy hazai pályának tartják a brnoi aszfaltcsíkot, én csak kétszer motoroztam rajta és nem könnyû helyszín. Ezért nem csak a motorbeállításokat kell jól eltalálni, nekem is idõre van szükségem, hogy összerakjak egy jó kört” – nyilatkozta a fiatal magyar versenyző.

A brnói futamon a géposztály legjobb körideje még 2007-ből származik, s az akkor a világbajnoki címet begyűjtő Talmácsi Gábor nevéhez fűződik (2:06.861 perc).

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik