Sport

Nincs magyar kvóta a sportlövő Eb-n

Somogyi Árpád és Bokor Bálint is a mezőny második felében végzett a belgrádi sportlövő Európa-bajnokság utolsó olimpiai számában, a férfi skeetlövők versenyében.

Már az első nap után szinte biztos volt, hogy egyik magyarnak sem lesz esélye a hatos döntőbe kerülni, illetve olimpiai kvótát szerezni a férfi skeetlövők versenyében, mivel Somogyi Árpád (71 korong) négy, Bokor Bálint (70 korong) pedig öt hibával állt. A pénteki folytatásban az 50 lövésből mindketten hármat hibáztak, így előbbi 118 találattal 51., utóbbi pedig 117-tel 58. lett. A standard pisztolyosok között Takács Tibor a 22. helyen zárt a pénteki napon.

Az Eb-n így egyetlen magyar lövőnek sem sikerült ötkarikás helyet szereznie, azaz jelen állás szerint továbbra is hárman, Sidi Péter (puska), Csonka Zsófia (pisztoly) és Bognár Richárd (dupla trap) lehetnek ott majd a jövő évi londoni olimpián.

A koronglövőknek már csak a szeptemberi, szintén belgrádi világbajnokságon, míg a puskásoknak és pisztolyosoknak a jövő évi légfegyveres Európa-bajnokságon lesz lehetőségük a kvótaszerzésre.

A kontinensviadal szombati utolsó napján Sidi Péter próbálja majd megvédeni címét a 300 méteres nagyöbű sportpuska 3×40 lövéses összetett számában. A komáromi lövő múlt vasárnap az olimpia műsorán szereplő kisöbű szabadpuska összetett versenyében meg tudta ismételni két évvel korábbi Eb-győzelmét.

Eredmények, férfi skeet
1. Eric Delaunay (Franciaország) 149 (124) – szétlövésben: 14 korong
2. Tino Wenzel (Németország) 149 (124) – 13
3. Jakub Tomecek (Csehország) 149 (124) – 3
…51. Somogyi Árpád 118
…58. Bokor Bálint 117

Ajánlott videó

Olvasói sztorik