Sport

Az olimpia biztonságban van

A brit ötkarikás szervezet garantálja, hogy biztonságos lesz a jövő évi londoni olimpia.

Ennek hangsúlyozása annak nyomán vált szükségessé, hogy napok óta zavargások vannak a fővárosban, illetve több angliai vidéki városban. A rendbontások szombat este kezdődtek az észak-londoni Tottenhamben.

Ezek a hét elején több más településre is átterjedtek, emiatt törölték a keddre kiírt Ghána-Nigéria barátságos meccset – amelyet a Londontól 30 kilométerre található Watfordban rendeztek volna -, illetve a szerda estére tervezett Anglia-Hollandia barátságos mérkőzést.

A hazai ötkarikás testület, a MOB honlapjának híre szerint a Nemzetközi Olimpiai Bizottság számára egy évvel a rajt előtt a játékok biztonsága az egyik legfontosabb kérdés, ennek szavatolását azonban a londoni hatóságok ügyének tekinti, azok fellépésében pedig teljes mértékben megbízik.

Az összecsapások egyébként elkerülték az olimpiai létesítményeket és a héten zajló tesztversenyeket is, köztük a strandröplabdázók viadalát a Downing Street közelében.

A brit fővárosban egyébként csapatértekezletet tartottak, ahol részt vett Molnár Zoltán, a MOB főtitkára és Nagy Zsigmond nemzetközi igazgató is. A magyar delegáció látogatást tett az olimpiai faluban, ahol véglegesítette a csapat szálláshelyét, illetve megtekintették a július 27-én átadott ultramodern uszodai komlexumot, az úgynevezett Aquatics Centre-t.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik