Sport

Új játékosok már vannak, edző még nincs Újvárosban

Szépen alakulgat a dunaújvárosi férfi jégkorongcsapat kerete, ugyanakkor még nem tudni, ki irányítja majd a szakmai munkát.

Szám szerint tizenegy hokis érkezett Dunaújvárosba az elmúlt hetekben: Hüffner Adrián, Somogyi Balázs, Rajna Miklós, Szappanos Dávid, Kiss Tamás, Strenk Hunor, Nagy Richárd és a 117-szeres válogatott Gröschl Tamás a Vasast, Jobb Dávid és Vaszjunyin Artyom a Sapa Fehérvár AV19-et, Ványi Gergő a Ferencvárost, Szabados Róbert pedig a szlovén HDD Bledet hagyta ott az Acélbikák kedvéért.

Gröschl neve egyébként annak ellenére is érdekesen csenghet a gárda háza táján, hogy 1996-97-es idényben már erősítette a Dunaújvárost, ugyanis a hokis, akinek játékjogát az Edmonton Oilers megkaparintotta az 1999-es drafton 2001-től 2008-ig a székesfehérváriaknál kergette a pakkot.

A távozók is népes tábort alkotnak a Dab.Doclernél, Magosi Bálint a megyei riválishoz szerződött, Szilassy Zoltán pedig szögre akasztotta a korcsolyát, ő az U16-os csapat edzője lesz a jövőben. Három légiós, Kurt MacSweyn, Tyler Metcalfe (az OB I pontkirálya) és Lukas Martinka is máshol kezdi meg az új idényt. Mindhárman a kazah bajnokságban érdekelt Arisztan Temirtau csapatába igazoltak.

Egyelőre a kispad is üres, a távozó kanadai vezetőedző, J. P. MacCallum utódját egyelőre még nem nevezték meg.

A Dunaújváros az előző idényben a MOL Ligában és a honi bajnokságban is döntőbe jutott, előbbiben a HSC Csíkszereda, utóbbiban a Sapa Fehérvár AV19 bizonyult jobbnak. Idén újabb fronton kell majd helytállnia a társaságnak, ugyanis az együttes az osztrák másodosztályban, vagyis a Nationalligában is indul, így két csapata lesz a Dab.Doclernek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik