Sport

Láb nélküli futó az atlétikai vb-n

A műlábbal futó Oscar Pistorius is tagja lett a Dél-afrikai Köztársaság atlétikai világbajnokságra készülő válogatottjának.

A hétfői johannesburgi bejelentés szerint a 24 éves Oscar Pistoriust 400 méteres síkfutásban, illetve a 4×400 méteres váltó tagjaként nevezte hazája szövetsége az augusztus végén rajtoló dél-koreai vb-re.

Világbajnoki részvételét a négyszeres paralimpiai bajnok múlt hónapi teljesítményével harcolta ki, amikor Olaszországban 45.07 másodperc alatt ért célba 400-on. A dél-koreai, tegui világbajnokságot augusztus 27. és szeptember 4. között rendezik.

Oscar Pistorius indulhat a vb-n:

A Gyulai Emlékversenyen a Puskás Stadionban is futó Oscar Pistorius és az ő speciális műlába évek óta főszereplője az épek versenyeinek is, sokak szerint a karbonszálas végtag inkább előnyt, mint hátrányt jelent számára.

Pistorius szeretne részt venni a jövő évi, londoni olimpián is, a 2008-as pekingi játékokra nem tudta megfutni a 400-as szintet.

Korábban a Nemzetközi Atlétikai Szövetség nem engedélyezte az esetleges olimpiai indulást a IAAF szerint túl “jó” műlábak miatt, ám a nemzetközi Sportdöntőbíróság hatályon kívül helyezte a döntést, így csak a dél-afrikai futón múlik az ötkarikás részvétel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik