Sport

Mégis indul a Szeged az A-csoportban?

Megkapta az A-csoportos indulási jogot a Szeged női kosárlabdacsapata, amelyet korábban a nemzetközi kupából (is) kizártak.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a Mediteam Szeged női csapata elvesztette nemzetközi kupaindulási jogát, majd nem sokkal később a magyar bajnoki indulását is.

A szövetség ugyanis nem engedélyezte azt, hogy a klubot működtető előző gazdasági társaság helyére egy új kerüljön, és az kapja meg azokat a jogokat, amelyek elődjét illetik. A Mediteam, mint névadó szponzor sem tudta – akarata ellenére sem – az indulási feltételeket és a tiszta viszonyokat megteremteni.

Most úgy tűnik, változás állt be, mert ahogyan a delmagyar.hu oldal Sterbenz Tamást (a képen), a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének főtitkárát idézi, a csapat eleget tett a szövetség feltétleleinek.

Ez azt jelenti, hogy a Szeged indulhat az A-csoportban, de ugyanúgy az amatőr ligában is. Domokos Mihály, a csapat ügyvezetője a hírportálnak elárulta, dolgoznak a stabil anyagi helyzet kialakításán és hamarosan eldőlhet, vállalják-e az élvonalbeli szereplést. Egy biztos, szinte mindenki távozott a csapatból, ezért csupa fiatal magyar kosarassal indul a bajnokságban a Csongrád megyei együttes.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik