Sport

Világbajnok a sárkányhajó-válogatottunk

Az Egyesült Államokban, 2000 méteren lett a világ legjobbja a magyar hajó. 1000 méteren is esélyeseknek számítanak.

Óriási küzdelemben, fullasztó időben, nagyszerű versenyzéssel lett világbajnok a magyar sárkányhajó válogatott Premier Open csapata a floridai Tampa Bayen.

Ez a 10. Nemzetek közötti Sárkányhajó Világbajnokság, ahol 30 órás utazást, majd három edzésnapot követően kellett helytállnia a mieinknek.

Ausztrália és Macao után a 3-as hajóban evezett a rajtvonalhoz Magyarország csapata, majd az Egyesült Királyság, Németország, Oroszország, Kína, Kanada és az Egyesült Államok legénységei. A versenypálya két ezerméteres körből, azon belül három fordulóból állt, a csapatokat pedig 15 másodpercenként indították.A magyar csapat már a rajtnál robbantott, mintha nem is kétezer méteren indultak volna.

„The Hungarians are flying!” – állapította meg egy kanadai versenyző a parton. Ez így is történt, a mieink erejüket megfeszítve beérték és megelőzték Macao hajóját és megnyerték az aranyérmet.

A csapat tagjai
Evezősök: Bán Zoltán, Bocsor Balázs, Dombi Miklós, Dóri Balázs, Farkas András, Farkas Gábor, Farkas Péter, Hegyi László, Horváth Zsolt, Kovács András, Kronecker Gábor, Lelkes Gábor, Molnár Gábor, Nagy Gergely, Petre Sándor, Rácz Attila, Rácz Tamás, Selmeczi Gábor, Szabó Gábor, Szigeti Péter, Szíjártó Péter, Török Tibor, Vingler Márk, Zombori Tibor; Dobos: Sziklenka Rita
Kormányos: Sziklenka László

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik