Sport

Egy hónap múlva Nike Budapest Félmaraton

Magyarország legnagyobb félmaratoni futóeseménye szeptember 4-én, immár 26. alkalommal rajtol.

A verseny egyben a Budapest Sportiroda-BSI őszi futószezonjának első rendezvénye. A 26. Nike Budapest Nemzetközi Félmaratonon a 21 kilométeres táv egyéniben és párban teljesíthető.

Az útvonal a főváros legszebb részeit érinti: a futómezőny elhalad a Világörökség részeként számon tartott Hősök terén és az Andrássy úton, a Lánchídon, illetve futás közben látható lesz a szintén a Világörökség részét képező Budai Vár. Az eseményhez kapcsolódik a 3,5 kilométeres Ligetkör, ami a rövid távokat kedvelő futóknak biztosít indulási lehetőséget.

A BSI őszi szezonjának nyitóeseménye iránt komoly érdeklődés mutatkozik külföldről. Ez idáig a legtöbben Hollandiából, Németországból és Angliából neveztek a versenyre, de hasonlóan magas a szlovák és amerikai nevezők száma. Tavaly öt kontinens 52 országából érkeztek futók a Nike Budapest Nemzetközi Félmaratonra.

„Jelenleg az útvonal véglegesítése folyik” – mondta Máth István, a BSI versenyigazgatója. „Augusztusban érkezik Hugh Jones, az AIMS (Maratoni és Utcai Futóversenyek Nemzetközi Szövetsége) főtitkára, hogy hitelesítse a pályát, ahogy eddig minden évben tette” – ismertette a kulisszatitkot a sportvezető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik