Sport

Lengyelországgal kezdenek junior női kéziseink

A selejtezőcsoportját hibátlanul teljesítő magyar válogatott is szerepel az augusztus 4-én rajtoló hollandiai Európa-bajnokságon.

A mieink Leek városában Lengyelország ellen kezdik meg a menetelést a női junior kézilabda Eb-n. Az első ellenfelünk Görögországot és Izraelt megelőzve jutott ki Hollandiába. A magyar lányok a kalocsai selejtező-csoportjukat megnyerték, legyőzték Észtországot, Montenegrót, valamint az ifjúsági világbajnok svédeket is.

A kontinenstorna előtt Gyurka János, az együttes vezetőedzője elmondta, hogy a minimumcél a csoportból való továbbjutás. Az egykori veszprémi klasszis kiemelte, a társaság erőssége lehet, hogy Gávai Szonja, Hornyák Dóra vagy Klivinyi Kinga személyében olyanok alkotják a gárda gerincét, akik az NB 1-es mezőnyben is meghatározó játékosok csapatukban.

A felkészülési időszakban lejátszott három mérkőzés is azt bizonyítja, jó formában vannak a magyar hölgyek. A szlovének ellen nyolc góllal, a Veszprém ellen négy góllal, míg a Siófok ellen három góllal bizonyultak jobbnak Hornyákék.

A magyar válogatott egy csoportban szerepel Dániával, Lengyelországgal és Horvátországgal.

A magyar válogatott programja:
Augusztus 4., csütörtök: Magyarország-Lengyelország 20 óra
Augusztus 5., péntek: Horvátország-Magyarország 20 óra
Augusztus 7., vasárnap: Magyarország-Dánia 18 óra

Ajánlott videó

Olvasói sztorik