Sport

Sportlövő Eb: közel voltak a dobogóhoz a magyarok

A női kisöbű sportpuskások fekvő számában Veres Kata és a csapat negyedik, a futócéllövők 50 méteres 30+30 lövéses versenyében Tasi Tamás az ötödik lett.

A sportlövő Európa-bajnokság szerdai napjának mindkét felnőtt számában nagyon közel voltak a magyar indulók a dobogóhoz. Az olimpia műsorán nem szereplő fekvő testhelyzetű számban a még junior korú Veres Kata kiválóan szerepelt a nehéz pályán, a verseny honlapja szerint 594 körrel zárta a 60 lövést, ugyanannyival mint a harmadik német Sonia Pfeilschifter, aki több belső tizesével előzte meg őt.

A negyedik helyen végző Veres a győzelemtől sem volt messze, mivel a svéd Marie Enqvist 595 körrel szerezte meg az aranyérmet.

A Joó Évával (27. hely – 587 kör) és Dalmati Nórával (34. – 585) kiegészülő csapat három körrel maradt el a harmadikként záró németektől.

A futócéllövőknél Tasi Tamás 587 körrel fejezte be a kétnapos viadalt, s két körrel maradt le a dobogóról. Sike József ugyanitt a 14. (583 kör), Dávid Balázs pedig 21. (563) lett, a csapat az utolsó, hetedik pozícióban zárt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik