Sport

Először lesz Szekszárdon atlétikai ob

A még épülő szekszárdi sportcentrum új atlétikapályáján rendezik meg hétvégén a 116. atlétikai országos bajnokságot.

Horváth István, Szekszárd polgármestere, és a verseny fővédnöke a szerdai sajtótájékoztatón kiemelte, méltó pályaavató lesz a rangos verseny, amelyet reményei szerint több is követ majd. Hozzátette, három éve határoztak arról, hogy építenek egy sportcentrumot, ahol minden sportág követője megfelelő infrastruktúrát talál. Az atlétikapálya most készült el, hivatalos átadása a magyar bajnokság első napján lesz.

Külön kiemelte a polgármester, hogy a rendezvényre ingyenes lesz a belépő, valamint hogy az atlétikapályán egyelőre mobil lelátók várják a nézőket, ugyanis körülöttük még folyik az építkezés. Ennek ellenére megfelelő helyszíne lesz a versenynek, tette hozzá Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke, aki azt is elárulta, hogy Szekszárd a legkisebb házigazda település a bajnokság történetében.

A MASZ elnöke elmondta, számára megmagyarázhatatlan, hogy az eredeti szervező, Debrecen miért lépett vissza két hónappal az esemény előtt. Az ob rendezésére volt másik aspiráns is, de Szekszárd mellett a sport iránti elhivatottság szólt.

Gyulai Miklós megjegyezte, körülbelül 400-450 sportolót várnak az ob-ra, amelynek először ad otthont a tolnai megyeszékhely, és hogy a magyar atlétika teljes élvonala rajthoz áll a versenyen:

“Itt lesz a tavalyi Eb-n bronzérmes Pars Krisztián és Fazekas Róbert, valamint Kővágó Zoltán, aki az elmúlt hétvégén 69,50 méterrel a világ idei legjobbját dobta a férfi diszkoszvetők versenyében, továbbá Baji Balázs, aki pénteken még Londonban fut 110 gáton és a repülőtérről egyenesen Szekszárdra jön, a hölgyeknél pedig Papp Krisztina, aki két számban is rajthoz áll.”

A program szombaton és vasárnap is kalapácsvetéssel indul, majd mindkét napon női gátfutással és a váltók vetélkedésével folytatódik.

Horváth István polgármester bejelentette, a következő két évben is szeretné Szekszárd rendezni az atlétikai országos bajnokságot, amiben meg is állapodtak Gyulai Miklóssal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik