Sport

Cseh László is esküt tett az Universiadéra

Fogadalmat tettek a kínai Sencsenben augusztus 12. és 23. között rendezendő nyári Universiadéra utazó egyetemi és főiskolás sportolók.

A szerdai fogadalomtétel szövegét Szilvás Angéla aerobikversenyző és Cseh László úszó mondta el a Magyar Sport Házában megtartott ünnepségen.

Sárközy Tamás, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség elnöke a sportolókhoz intézett köszöntőjében hangsúlyozta: a Magyar Olimpiai Bizottság rendkívül nagy támogatást nyújtott ahhoz, hogy 103 versenyzőből és mintegy 40 sportvezetőből álló küldöttség utazhasson ki a Hongkongtól nem messze, Dél-Kínában sorra kerülő 26. nyári Universiadéra.

Az elnök sok sikert kívánt a sportolóknak, majd emlékeztette őket arra, hogy egykor olyan nagy magyar egyéniségek is nyertek Universiadét, mint Puskás Ferenc labdarúgó és Papp László ökölvívó.

Molnár Zoltán, a MOB főtitkára beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy a magyar egyetemi-főiskolai sport a magyar olimpiai mozgalom szerves része, és hasonlóan tekintélyes múlttal rendelkezik. “Korábban volt olyan Universiadé, amelyen a magyar delegáció nyerte a legtöbb érmet” – mondta Molnár. “Természetesen tisztában vagyunk az erőviszonyokkal, és ezúttal nem várunk el ilyen teljesítményt a versenyzőktől.”

Magyarország eddig 112 arany-, 92 ezüst- és 98 bronzérmet nyert a nyári Universiadékon. Legutóbb, 2009-ben, Belgrádban 1 első, 2 második és 5 harmadik helyezést értek el a magyar versenyzők.

Vincze Pál alelnök-csapatvezető szerint jó eredmény elsősorban az úszó Cseh Lászlótól, a tornász Hidvégi Vidtől, a 400 méteres síkfutásban induló Deák Nagy Marcelltől, továbbá a vívóktól és a férfi vízilabda-válogatottól várható.

A Székely Bulcsú irányította pólós csapat keretébe amúgy négy olyan fiatal – Baksa László, Bundschuh Erik, Török Béla és Vámos Márton– – is bekerült, aki részt vett a tavalyi zágrábi felnőtt Európa-bajnokságon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik