Sport

A Vasas bajnok akar lenni a röplabdázóknál

A bajnoki cím megszerzése a cél a következő szezonban a Vasas női röplabdacsapatánál, az anyagi feltételek is adottak.

A válogatott egyik meghatározó játékosával, Sándor Renátával erősítő, rendkívül fiatal együttesnek nagyon jó esélye van arra, hogy aranyérmet szerezzen a soron következő idényben.

“Úgy gondolom, az ország egyik legjobb játékosát sikerült megszereznünk, az előző szezonban szerintem azért lettünk csak ezüstérmesek, mert ő a BSE-ben játszott és agyonvert minket” – fogalmazott Fördős László, a Vasas női röplabda-szakosztályának tiszteletbeli elnöke. Az együttest Jókay Zoltán, a válogatott szövetségi kapitánya irányítja, a gárda új csapatkapitányának a mindössze 21 éves Vasas-nevelést, Milovits Júliát választották a társak.

“Azt szeretnénk, ha a vízilabda mellett a női röplabda is az egyik sikersportágunk lenne a jövőben” – mondta Markovits László, a Vasas elnöke. “A papírforma szerint ennek a csapatnak teljesen reális esélye van arra, hogy megszerezze a bajnoki aranyat, de én azt szeretném, ha a nemzetközi porondon is megmutatná oroszlánkörmeit.”

Az egyesület vezetői több szponzort is megnyertek, hogy támogassák a női röplabda-szakosztályt: a Graphisoft Park ingatlanokkal foglalkozó cég 10 millió forinttal segíti a csapatot, míg Óbuda-Békásmegyer önkormányzata további ötmillió forintot különített el a finanszírozásra.

“A kerületi sportélet egyik legkiemelkedőbb gárdája a Vasas női röplabdacsapata. Úgy gondolom, ennek a sportágnak mindenképpen a látványsportok között lenne a helye, én pedig meg is fogok tenni mindent azért, hogy ez így legyen. Mindannyian ki vagyunk éhezve a sikerre, az ország, a kerület, minden segítséget meg fogok adni a csapatnak, amit csak lehet” – tette hozzá Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere, egyben a röplabda-szakosztály elnöke.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik